perjantai 9. joulukuuta 2011

Iranilla hallussaan Amerikkalainen vakoilukone

China and Russia are apparently chomping at the bit to get a look at the American spy drone that went down over Iran. But if Iranian officials are to be believed, all they have to do is fire up YouTube to get a glimpse.
http://www.wired.com/dangerroom/2011/12/iran-drone-video/

Iranilaiset väittävät, että heidän hallussaan on amerikkalainen tiedustelurobotti.

http://jpoli.blogspot.com/2011/12/asevientikielto-kiinaan-purettava.html


Iranilaiset tuskin pystyvät itse kloonaamaan amerikkalaista konetta mutta kiinalaisilla ja venäläisillä on jo paremmat mahdollisuudet ymmärtää sen teknologiaa.

Amerikkalaisessa kirjallisuudessa on sanottu, että Yhdysvallat operoidessaan erikoisaseilla on aina valmis tuhoamaan mahdollisen romun ohjuksilla mutta tässä tilanteessa näin ei ilmeisesti toimittu, koska tiedustelurobotti on saatu täysin ehjänä. Laitteissa pitäisi olla myös räjähteitä, joilla kone räjäytetään jos se joutuu vihollisen haltuun, mutta ilmeisesti ne eivät ole tässä tilanteeessa toimineet, koska kone on ulkoisesti lähes ehjä.
http://kyberturvallisuus.blogspot.com/2011/12/tietoverkkopuolustus-osana.html

Luultavasti Iranilaiset ovat hakkeroineet kaapatun UAV:n päätietokoneen ja sitten pakottaneet sen alas samalla suojaten sitä Yhdysvaltojen tuhoamistoimilta.

 

Luultavasti Iran on saanut teknistä apua Kiinalaisilta ja Venäläisiltä erikoisjoukoilta UAV:n kaappaamiseksi. Amerikkalainen UAV on varsin arvokas. Pimeillä markkinoilla sen arvo lienee yli miljardi euroa.
http://www.sinodefence.com/airforce/uav/wz5.asp

http://www.presstv.ir/detail/133405.html

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti