Riikassa toimivan Naton Stratcom-osaamiskeskuksen raportti Suomen hallitukseen kohdistuneesta naisvihamielisestä verkkopuheesta tuntuu iskeneen moneen hermonpäähän. Reaktiot ovat olleet kovia monin tavoin ja kuten tällaisissa kuohunnoissa usein, menevät asiat myös iloisesti sekaisin.
https://www.verdelehti.fi/2021/03/19/naton-stratcom-raportti-tuotti-uuden-ryopyn-naisvihaa/
NATOssa ollaan huolissaan sananvapaudesta ja siitä, että politikkaan pyritään vaikuttamaan. Politiikkaan kuuluu väistämättä se, että ei olla asioista samaa mieltä. Edes ns. faktoista voidaan olla montaa mieltä.
https://mvlehti.net/2021/03/25/tilanne-yhdysvaltain-etelarajalla-lahtee-lapasesta-umv-raportti/
Politiikkaa kehittyneessä polittisessa järjestelmässä tehdään pitkälti politiikan vuoksi. Tälläinen itseään viittaava poliittinen järjestelmä on osoitus kehittyneestä poliittisesta ajattelusta. Nyt on edetty yksinkertaisesta faktapohjaisesta kehittyneeseen Supistiseen politiikka käsitykseen.
Politiikka on niin monimutkaista kuin vain voi olla. Mitään kovin järkevää on vaikea sanoa. Yhteen aikaan jotkut haaveilivat yksinapaisesta poliittisesta järjestelmästä, joka olisi vakaa. Aikanaan kun vielä oli Neuvostoliitto niin silloin oli kaksi napaa. Nyt ollaan menossa moninapaiseen maailmaan. Itse pidän moninapaisuutta parempana kuin yksi ja kaksi, koska silloin politiikan teolla on enemmän vaihtoehtoja eikä kukaan pysty dominoimaan samallalailla muita. Mitä iloa on poliittisesta järjestelmästä, joka on tylsä ja vailla sekavuutta? Ei mitään.
https://www.rt.com/news/519131-taiwan-missile-program-parliament/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti