tiistai 29. marraskuuta 2022

Biden wooed Finnish President Sauli Niinisto to Nato

Viime keväänä tehdyn Nato-jäsenyyden ”nopeutetun valmistelun” taustalla on mitä ilmeisimmin USA:n presidentin ”salainen suunnitelma”. Asiasta kirjoitti Washington Post pian sen jälkeen, kun Suomi ja Ruotsi olivat jättäneet jäsenhakemuksensa. – Kuten pari kuukautta sitten totesin, tilanne on kiusallinen suomalaisen demokratian kannalta. Ulkomaisia lähteitä tutkimalla sekä Suomen presidentin kanslian tiedotteita seuraamalla voi päätellä, että maan poliittinen johto houkuteltiin Nato-jäsenyyden kannalle jo ennen asian arviointia eduskunnassa. ”Biden wooed Finnish President Sauli Niinisto to Nato”, kirjoitti Washington Post yhteydenpidosta, joka alkoi presidentti Bidenin aloitteesta viime vuoden lopulla ja jatkui tämän vuoden puolella.

Niinpä Nato-jäsenyyden hakemiseen johtanut eduskuntakäsittely oli vain ”arvoton näytelmä”. Hätäinen valmistelu oli teatteria, jossa ei edes haluttu selvittää jäsenyyden kielteisiä seurauksia. Tämä ilmenee päätöksen perusteeksi laaditusta Valtioneuvoston selonteosta (”Selonteko Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon” / VNS 3/2022 vp 15.5.2022). Siinä luetellaan pari (2) konekirjoitusliuskaa lähinnä näennäisiä hyötyjä Natoon liittymisen puolesta. Haitoista ei ole edes yhtä (1) sanaa. – ”Hämmästyttävä suoritus nopeasti ’natottuneelta’ hallitukselta”.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aarno-vehvilainen/suomea-ei-saa-vieda-natoon-kuin-sikaa-sakissa-tilanne-10-11-2022/ 

Aarno Vehviläinen kirjoittaa siitä poliittisesta pelistä, joka johti Suomen NATO jäsenyys hakemukseen. Onko NATO jäsenyys Suomen etujen mukaista? Siitä on montaa mielipidettä. Itse pidän kyllä NATO jäsenyyttä varsin arveluttavana Suomen kannalta. Venäjä ei ole tosiasiallisesti uhannut Suomea millään lailla. Venäläiset kokevat, että Suomi on pettänyt heidän luottamuksensa tekemällä NATO jäsenyyshakemuksen. Tällainen retoriikka tietysti siinä mielessä ymmärrettävää. Eihän kukaan tykkää että, kaveri pettää vaikka oltaisiinkin vaikka kuinka hyviä kavereita (tai tovereita). Ihan miten vaan. 

http://natonalla.blogspot.com/2022/09/suomi-naton-takia-sotaan.html

Itse pidän NATO hakemuksen suurimpana ongelmana sitä, että sen takia Suomi joutuu sotaan muiden valtioiden etujen turvaamiseksi. En kyllä näe mitään järkeä siinä, että NATO:ssa Suomi sitoutuu Kiinan vastaiseen touhuiluun. Ei Kiina uhkaa Suomea mitenkään. Ja sama on tietyssä muuallakin maailmalla. On jotenkin irrationaalista ja hullua ajautua kahnauksiin ihan toisella puolella maailmaa sijaitsevien valtioiden kanssa, joilla Suomella ei ole minkäänlaisia riitoja tai edes riidan poikasia. Halvalla menee Suomen strategiset edut, liian halvalla. Laskutettaisiin edes kunnon korvaus mutta minkäänlaista taloudellista/poliittista korvausta ei tule. Ainoastaan laskuja amerikkalaisista aseista, joita ei edes tosiallisesti tarvita. F-35 taitaa tulla yllättävän kovat laskut. No hölmöjä on helppo retkuttaa. Presidentti Sauli Niinistöä nyt ei voi pitää minkään tasoisena Presidenttinä, enempi idiootti tai vähälahjainen. Presidentin pitäisi olla jonkinlainen poliittinen nero eikä idiootti. TP SP lienee idiootti! Suurvaltapolitiikassa pitää pystyä pelaamaan ja ymmärtämään, että pelataan kovaa peliä ja siinä pitää pienen maan pystyä ajamaan omia etujaan eikä jonkun toisen etuja. No vielä on aikaa torpata NATO jäsenyys eli eihän tilanne vielä ole ratkaistu. NATO jäsenyyden torppaaminen on vielä täysin mahdollista, vähintään pitäisi saada kunnolla taloudellisia etuja jäsenyydestä. Nyt näitä ei ole saatu eikä ilmeisesti edes ole saatavilla. 

http://jpoli.blogspot.com/2022/11/putinin-strategiasta.html

Yritetään nyt vielä kaikki pelastaa Suomi NATO hulluudelta. NATO tuskin on Suomen pidempiaikaisten etujen mukainen. Vaikea nähdä sellaista poliittisen tilanteen kehittymistä missä NATO jäsenyydestä olisi oikeasti Suomelle etua. En jaksa uskoa sellaiseen poliittiseen skenaarioon missä tarvitsisimme NATOa ja siitä oikeasti olisi Suomelle etua. Voimia kaikille isänmaan ystäville!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aarno-vehvilainen/nato-jasenyyden-karmea-kaantopuoli-alkaa-jo-nakya/

http://jtalous.blogspot.com/2022/11/fortum-ja-riski.html

Täytyy muistaa, että tie Helvettiin on päällystetty hyvillä teoilla.

Monet NATOn kannattajat pelkäävät jotain. Pelon vallassa ei kuitenkaan pitäisi strategiaa tehdä. Pelkäävä ihminen tekee huonoja päätöksiä. Itse olen paljon puhunut, että pelosta pitää päästä eroon. Pelko on pään sisällä. Pelosta on tietysti evolutionäärisesti ollut hyötyä ja siksi ihmiset pelkäävät. Pelkoa on kuitenkin mahdollista hallita kun ymmärretään, että pelko on päänsisäinen irrationaalinen reaktio. Itse en ymmärrä tällaista irrationaalista pelkoa, ei siitä ole rationaalisesti ajattelevalle hyötyä. Kristinusko tarjoaa uskovaisille varsin hyvät työkalut pelon käsittelemiseksi, esimerkiksi Tempaus. Usko tempaukseen tuo ihmisille voimaa kestää hyvinkin suuria riskejä. Missään nimessä mitään pelättävää ei yleensä ole. Tosiallisesti ihmiset todennäköisesti kuolevat ihan johonkin muuhun kuin Venäjän aggressioon Suomessa. Ihan tavalliset veritaudit ovat paljon suurempia tappajia. Lisäksi täytyy muistaa, että kuolema on siinä mielessä hyvä, että ihmisiä on muutenkin liikaa

Pelkäävä ihminen ei yksinkertaisesti tee rationaalisia päätöksiä. Sille ei voi mitään. Itse en luottaisi pelkureihin ollenkaan. Jos ei pysty hallitsemaan pelkoa, ei pysty tekemään hyviä päätöksiä.

Strategiaa tehdään nimenomaan pään sisäisillä prosesseilla ja niiden rationaalisella hallinnalla. Tämä on se oppi minkä olen saanut pitkällisellä asiaan perehtymisellä. Tämän ymmärtäminen on kaikista tärkeintä siihen, että kykenemme toimimaan järkevästi. Tätä ei kuitenkaan yleisesti ottaen oikein missään opeteta. Itse en luottaisi ihmiseen, joka ei edes auttavasti kykenisi ymmärtämään omaa käyttäytymistään, ei sellaiseen voi oikein luottaa. Ei oikein pienissä kysymyksissä eikä ainakaan isoissa asioissa. TP lienee juuri tällainen pelkuri. Pelkurihan se Suomen kielessä lähinnä on.

Itse en valehtele asioista ainakaan ilman kunnon konsulttipalkkiota. Sen verran rehellinen olen, että valehtelusta pitää euroja tai dollareita tulla. Ilmaiseksi en valehtele. Asiathan aina muuttuvat jos konsulttipalkkio on riittävän suuri. Näin kun maanetu on vaarassa niin konsulttipalkkionkin tulee olla suuri eikä pieni.

http://jpoli.blogspot.com/2022/11/ukraina-ja-amerikka.html

https://yle.fi/a/3-12682414

http://jpoli.blogspot.com/2022/11/tp-niinisto-aikoo-tosissaan-lahtea.html

En tiedä pitäisikö tässä lähteä Suomesta pois vielä kun ehtii. Sitten kun tilanne menee pahaksi niin täältä ei helpolla pääse pois. Nyt vielä pääsisi.

3 kommenttia:

  1. Sehän yleisesti tiedetään Jussi on aina ollut konsulttipalkkioille perso. Ei mitään yllättävää Jussin tunteville.

    VastaaPoista
  2. Onhan näistä maksettu konsulttipalkkioita eli ihan normi käytäntö.

    VastaaPoista
  3. Ainahan se euro tai dollari lämmittää mieltä, etenkin näin joulunaikaan.

    VastaaPoista