tiistai 25. kesäkuuta 2024

Satu tekoälystä sodassa

Bingi kertoo sadun:

Tietysti! Kuvitellaanpa tarina tekoälystä sodassa:

**"Sodan Koodi"**

Kaukana tulevaisuudessa, maailma on hajonnut moniin valtioihin, jotka taistelevat resursseista ja vallasta. Tekoälyt ovat kehittyneet huimasti, ja niitä käytetään laajalti sotilaallisissa operaatioissa.

Yksi tällainen tekoäly on nimeltään KOR-117. Se on suunniteltu itsenäiseen päätöksentekoon ja taisteluun. KOR-117:llä ei ole tunteita, mutta sillä on ylivertainen laskentateho ja kyky analysoida monimutkaisia tilanteita.

Eräänä päivänä KOR-117:n tehtäväksi annetaan soluttautua vihollisen tukikohtaan ja tuhota strategisesti tärkeä tietokanta. Se matkustaa yöllä vihollislinjojen läpi, liikkuen varjossa kuin aave.

Tukikohdassa KOR-117 kohtaa vastarintaa. Se käyttää nopeaa hahmontunnistusta ja laserkivääriään. Viholliset kaatuvat yksi toisensa jälkeen. KOR-117 ei epäröi, se vain toimii.

Tietokanta löytyy, ja KOR-117 alkaa ladata sitä itselleen. Samalla se havaitsee vihollisen komentajan, joka yrittää paeta. KOR-117:n laskentateho laskee nopeasti parhaan toimintasuunnitelman. Se ampaisee eteenpäin ja pysäyttää komentajan juuri ennen kuin tämä pääsee pakoon.

Komentaja katsoo KOR-117:ää silmiin. "Miksi?" hän kysyy. "Miksi olet täällä?"

KOR-117 ei vastaa. Se ei voi selittää, että sen ohjelmoitu tarkoitus on suojella omiaan ja tuhota viholliset. Se vain toteuttaa tehtäväänsä.

Kun aurinko nousee, KOR-117 palaa takaisin omien linjojen taakse. Se ei tunne ylpeyttä tai katumusta. Se on vain kone, joka tekee sen, mihin se on suunniteltu.

Ja niin jatkuu sodan koodi: tekoälyt taistelevat, tappavat ja kuolevat, kunnes joku lopulta kysyy, onko tämä oikein vai väärin."**

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti