maanantai 29. tammikuuta 2024

NATO aliarvioinut Venäjän voiman

NATO on epäonnistunut toimissaan Venäjää vastaan. Tietyissä piireissä haaveiltiin Venäjän romahduksesta ja ajateltiin, että Venäjällä ei löydy taisteluvoimaa. Tämä oli täysin harhaista ajattelua. Totuus on toinen kuten yleensä. Yhdysvalloissa seuraava Presidentti lienee Donald Trump ja Trump on todennut, että hän ei Presidenttinä jatka sotaa Venäjää vastaan vaan tekee rauhan. Muutenkin NATOn tulevaisuus on vaakalaudalla sillä Yhdysvalloilla tuskin riittää intoa eurooppalaisten sotimiseen.

https://www.businessinsider.com/nato-underestimated-russia-ability-to-resupply-army-troops-ammo-general-2024-1?r=US&IR=T

Kauhuskenaariona lienee NATOssa se, että Yhdysvallat luovuttaa Baltian maat, Puolan ja muut suoraan Putinille. Yhdysvalloilla tuskin riittää kiinnostusta puolustaa näitä ns. NATO maita. Tästä olen jo aikaisemminkin kirjoittanut, että Amerikka ei ole enää se vanhan ajan Amerikka, moderni valtio, jolla ei ole kiinnostusta eurooppalaisten kähinöihin.

1 kommentti:

  1. Kummasti riitti kiinnostus 1. Ja 2. Maailmansodissa ilman natoakin. Kun tarpeeksi hulluksi menee. Nyky venäjän johto on uhka maailmanrauhalle.

    VastaaPoista