maanantai 18. maaliskuuta 2024

NATO ja Suomi

"Lontoon ja Washingtonin väliä suhaava toimittaja ja politiikan tutkija Sumantra Maitra ei mainitse nimiä, mutta hän sanoo keskustelleensa ”luoteiseurooppalaisten viranomaisten” kanssa, jotka ovat ”vihaisia balttialaisille kollegoilleen”.

Baltian maiden poliitikkojen viimeaikaiset ulostulot ovat herättäneet närkästystä Nato-piireissä. Maitran mukaan, ”näyttää olevan melkein luonnonlaki, että mitä pienempi protektoraatti sijaitsee vertaiskilpailijan välittömässä läheisyydessä, sitä suurempi on sen poliittisten johtajien hysteerinen hulluus”.

”Aivan kuten Tšekkoslovakia ei riittänyt Hitlerille, ei Ukrainakaan riitä Putinille”, Liettuan presidentti Gitanas Nausėda sanoi äskettäin ja lisäsi, että Putin voidaan pysäyttää vain voimalla.

Latvian presidentti Edgars Rinkēvičs vaikuttaa tekevän X-viestipalvelussa kännipäivityksiä, sillä hän vaati Venäjää tuhottavaksi: ”Meidän ei pidä vetää punaisia ​​viivoja itsellemme, meidän on vedettävä punaisia ​​viivoja Venäjälle, eikä meidän pitäisi pelätä niiden täytäntöönpanoa. Ukrainan on voitettava, Venäjä on voitettava. Venäjä delenda est!”, hän innostui.

Suomen ulkoministeri Elina Valtonen jatkoi samoilla linjoilla. Politico -lehti uutisoi hänen todenneen, että ”länsimaiden, mukaan lukien Yhdysvaltojen, ei pitäisi täysin poissulkea ajatusta joukkojen lähettämisestä Ukrainaan, mikäli olosuhteet siellä heikkenevät”. Viron pääministeri Kaja Kallas toisti saman ajatuksen."

https://markkusiira.com/2024/03/18/balttien-sotakiihko-ei-aktivoi-naton-viidetta-artiklaa/

Lienee kaikille selvää, että Yhdysvallat tuskin tulee puolustamaan jäsenvaltiota, joka tarkoituksella tekee sodan.Western countries, including the United States, shouldn’t be entirely opposed to the idea of sending troops to Ukraine if conditions there worsen, Finnish Foreign Minister ELINA VALTONEN told NatSec Daily.

“It’s important that we not rule everything out for the long term, because we never know how serious the situation becomes,” Valtonen said in an interview this morning. “But the Finnish position is clear: We are not right now sending any troops and not willing to discuss that.”

https://www.politico.com/newsletters/national-security-daily/2024/03/15/dont-rule-out-troops-to-ukraine-finnish-fm-says-00147374?fbclid=IwAR2Evm6j95P8MAKRc-FIKIHjFfpSCMDJMgGOBB_bxMORaiBRz26S_tAk2AM


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti