lauantai 20. maaliskuuta 2021

F-35

Amerikassakin pidetään F-35 kalliina, toisaalta Yhdysvallat tarvitsee tehokkaan hävittäjän pystyäkseen olemaan uskottava toimija ilmassa.

Hävittäjäkone F-35 Lightning II Joint Strike Fighter on historian kallein asejärjestelmä. Sen elinkaarikustannuksiksi Yhdysvaltain veronmaksajille on arvioitu 1 600–1 700 miljardia dollaria. Jälkimmäinen summa vastaa yli 1 400 miljardia euroa.

F-35 on vuosien varrella kohdannut monenlaista arvostelua. Hinnan lisäksi sen suorituskykyä on sanottu ylimainostetuksi ja koneessa on havaittu lukuisia vikoja.

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4460496-rahan-heittamista-rotankoloon-f-35-havittajan-hinta-hiertaa-yhdysvalloissa 

Itse kannatan miehittämätöntä sodankäyntiä. Droneihin ja muuhun tekoälysotaan pitää siirtyä mahdollisimman nopeasti. Perustelut tähän ovat pitkälti eettiset. Jos sota siirtyy tekoälyn vastuulle; niin silloin tulee vaikeaksi enää ihannoida sotaa inhimillisen urheuden näyttämönä vaan sodasta tulee se mikä se todellisuudessakin on eli teurastusta. 

Mitalit sun muut menevät taisteluroboteille. Elokuvissa täytyy näyttää kuinka urheat taistelurobotit tappavat ihmisiä niinkuin elokuvassa Terminator. Parasta rauhan työtä on edistää sodan automatisointia. 

http://penttimurole.blogspot.com/2018/12/tekoaly-vie-vanha-vikisee.html

https://pjarvinen.blogspot.com/2019/11/hx-havittajat-eivat-torju-hyokkaysta.html

http://anthauta.blogspot.com/2019/06/hararin-21-oppituntia-maailman-tilasta.html

F-35 on hieno hävittäjä ja teknisesti edistyksellinen. 

http://jpoli.blogspot.com/2021/03/suurvaltapolitiikkaa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti