torstai 16. toukokuuta 2013

Digitaistelija

Saarelaisen mukaan Suomella ei ole varaa kaikkiin suurvaltojen herkkuihin kehitystyössä. Esimerkiksi tietoverkkoja taistelukentälle ei voida luoda satellittien avulla. Asia voidaan kuitenkin hoitaa "köyhän miehen versiona" esimerkiksi tukiasemina toimivilla lennokeilla.

Suomella on kuitenkin hyvät mahdollisuudet kehittää tulevaisuuden korketeknologisia toimintatapoja, koska Suomessa on paljon teleliikenne- ja tietoverkkoasiantuntemusta.
- Meillä on paljon sellaista tietoa mitä muilla valtioilla ei ole. Kotimainen osaaminen pyritään valjastamaan tähän mahdollisimman hyvin.
Saarelaisen mukaan Suomi on jo pitkällä kehitystyössä.
- Suomi on hyvässä vaiheessa. Olemme yli kymmenen vuotta tarkkailleet muiden maiden armejoita ja heidän tutkimustyötään. Olemme pyrkineet välttämään virheet, joita muut ovat tehneet ja korjaamaan hedelmät. Nyt on aika tehdä ensimmäinen taistelija Suomen puolustusvoimille. Tarkkaa aikatalulua en voi sanoa, mutta ihan hyvin ollaan aikataulussa.
http://yle.fi/uutiset/suomeenkin_kehitellaan_digi-taistelijaa/6643402

Informaatio on iso osa sodankäyntiä ja myös Suomi koettaa seurata trendejä. Ottaako Suomi päätelaitteiden käyttöjärjestelmäksi Microsoft Windows Phonen kuten Nokia vai onko Android tai Linux sitten kuitenkin parempi. Itse veikkaisin, että Suomelle järkevin valinta olisi Linux ja prosessorina Arm tai Mips. Mipsin etuna olisi se, että siihen saisi prosessoreita monesta suunnasta eli myös kiinasta. MIPSin monet patentit ovat loppumassa eli piirejä varmaan tulee saamaan halvalla Kiinasta. Armin etuna olisi, että ainakin tällä hetkellä saa kaikkea arm tavaraa halvalla kiinasta esim. Arm HDMI tikkuja saa halvalla.
http://tietsikka.blogspot.fi/2013/05/mk908-4-ydin-tikku.html

Suomen kaltaisen (ja isommankin) valtion kannattaa perustaa militaariteknologia kuluttajateknologiaan, koska  kaikki erikoisteknologia on liian kallista kehittää ja saatavuus on liian huono.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti