tiistai 7. toukokuuta 2013

Kokoomus liputtaa Nato jäsenyyttä

Pertti Salolainen (kok) sanoi kokoomuksen ryhmäpuheessa eduskunnassa tiistaina, että Nato-jäsenyyden hakeminen on myöhäistä, jos turvallisuustilanne kiristyy.
- Historia on osoittanut, että emme pärjää yksin mikäli turvallisuustilanne Euroopassa kiristyy äärimmilleen. Rehellisyyden nimissä soisi jo kaikkien tässä salissa myöntävän, että avun pyytäminen on silloin myöhäistä - emme voi luottaa, että liittoutuminen olisi sellaisessa tilanteessa edes mahdollista, Salolainen sanoi.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013050716989463_uu.shtml

Pertti Salolainen on pitkäaikainen ja merkittävä kokoomusvaikuttaja.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pertti_Salolainen
Pidän oikeana Suomen jättäytymistä ulos Libyan lentokiellon valvonnasta.
Se ei tässä tilanteessa ollut meille sopiva osallistumismuoto, eikä meillä olisi ollut siihen sopivaa valmiutta. Sen sijaan en ymmärrä ja minun on vaikea hyväksyä miksi Suomea ei kutsuttu Naton Lontoon kokokoukseen.


Se, että emme ole Naton jäseniä, ei tässä tapauksessa riitä selitykseksi. Toivottavasti Naton taholta valaistaan asiaa. Se taas, että Ruotsi osallistuu lentokieltoon ei ole peruste Suomen jättämiseen ulkopuoliseksi. Mikä viesti tällä haluttiin antaa? Suomi on osallistunut merkittävällä panoksella mm. Kosovon ja Afganistanin kriiseihin ja Somalian laivasto-operaatioon yhteistyössä Naton kanssa.
http://www.perttisalolainen.fi/fi/Blogi/?id=34&lang=fi

Ilmeisesti suurin osa Kokoomuksen eliitistä kannattaa Nato jäsenyyttä. Presidentti Sauli Niinistö on toistuvasti ilmoittanut kannattavansa Nato jäsenyyttä.

Jos Suomen NATO jäsenyys olisi kokoomuksesta kiinni; niin jäsenyys hakemus olisi lähtenyt jo aikoja sitten. Suomen NATO jäsenyys tulee tuskin mahdolliseksi Presidentti Sauli Niinistön ensimmäisellä kaudella mutta jos Niinistö valitaan Presidentiksi toiselle kaudelle niin luultavasi NATO jäsenyyshakemus on lähtökuopissa.

Monet pitävät Salolaista juutalaisvastaisena. Salolainen ei kuitenkaan pidä itseään juutalaisvastaisena.
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2992533/kokoomus-haikaili-nato-jasenyytta

http://finnsanity.blogspot.fi/2013/05/nato-tuomioja-onnellisena-cia-nahkurin.html

NATOlla on Suomessa kannattajia puoluerajojen yli.
http://www.washingtonsblog.com/2013/05/report-u-s-government-worked-with-bin-laden-and-his-top-lieutenant-2-months-after-911.html
Timo Soini on vaikuttanut aina olevan kallellaan Natoon, kuten useat muut johtohahmoista. Vastaan on enemmänkin kansan osa, jonka pitäisi osta keskittää äänensä sellaisille ehdokkaille, jotka ei hyväksy Natoa ja äänestäisivät puoluekurista riippumatta jäsenyyttä vastaan. Jos samassa puolueessa olisi kielteisesti suhtautuvien joukko suurempi, olisi helpompi myydä esim. Ahvenanmaa ja säilyttää itsenäsyys.
http://keskustelu.suomi24.fi/node/11457049

http://areena.yle.fi/tv/1910889

http://centreforeuropeanreform.blogspot.fi/2013/05/nato-and-costs-of-star-wars.html

http://nosint.blogspot.fi/2013/05/striking-new-transatlantic-deal-nato.html

http://pennyforyourthoughts2.blogspot.fi/2013/05/nato-backed-rebels-used-chemical.html

http://northerntruthseeker.blogspot.fi/2013/05/the-criminals-in-israelusnato-could-not.html

http://conspiracyscope.blogspot.fi/2013/05/report-us-government-and-nato-worked.html

http://finnsanity.blogspot.fi/2013/05/soini-viheltelemassa-jaattenmaen.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti