maanantai 3. kesäkuuta 2013

Drone

Yhteiskunnallinen muutos ajaa väistämättä armeijoiden ja sotien luonnetta robotisaation suuntaan.


Mekanisoidun sodan teknologia on välttämätön osa imperialismin teknologista todellisuutta. Joukkotuhoaseilla ei pysty ottamaan aluetta haltuunsa eikä myöskään massailmapommituksilla vaan tarvitaan tarkkuutta. Imperialistinen armeija tarvitsee väistämättä droneja kyetäkseen toimimaan riittävän tehokkaasti. Tälläinen yhteiskunnallinen tarve ajaa Amerikkaa ja Länttä kehittämään droneja (eli taistelurobotteja).

Ilman dronejakin voi valtio käydä sotaa mutta vain dronet antavat riittävän tarkkuuden ja voiman että demokratia todella voi sotia. Dronejen nousu on siis pitkälti yhteiskunnallinen ilmiö ja osa globaalia riistoa. 

Itse kannatan dronejen käyttöä, koska robotit edistävät yhteiskunnallista kehitystä paljon enemmän kuin monet muut mahdolliset aseet. Dronet ajavat tekoäly tutkimusta eteenpäin ja tälläinen yhteiskunnallinen kehitys on hyvä asia. Dronet myöskin säästävät ihmishenkiä, koska niillä voidaan tehdä hyvin tarkkoja iskuja mitä ei millään muulla tavalla voi tehdä pois lukien ehkä tarkkuuskiväärillä suoritetut iskut. 

Tosin äärimmäiseen tarkkuuteen tarvitaan tietokoneohjattu tarkkuuskivääri eli siinäkin robotisoituminen on väistämätöntä. Ehkä amerikkalaisten pitäisi harkita droneihin asennettuja tarkkuusaseita eikä luottaa niin paljon räjähteiden voimaan. Luultavasti droneihin pystyisi suunnittelemaan erittäin tarkan tarkkuuskiväärin kaltaisen aseen, joka ampuisi luoteja joiden voima perustuisi nimenomaan kineettiseen energiaan eikä räjähteisiin. 

Perinteinen amerikkalainen taistelutapa on perustunut siihen, että on paljon tulivoimaa ja räjähteitä käytössä eli tälläinen sotimistapa tuottaa väistämättä paljon siviiliraatoja ja siihen verrattuna dronejen tarkkuus tuottaa valtavan säästön kuolleiden määrässä.

Sodan luonteen muutos robotisoitumisen seurauksena on väistämätöntä eikä sitä tule pelätä. Yhteiskunnallisten tuotantovoimien muutokset muuttavat myös sodan teknologiaa.
http://www.emptywheel.net/2013/05/30/american-drone-war-murder-and-democracy/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti