lauantai 30. tammikuuta 2021

Komministit vaativat HX hankkeen perumista

 Kommunistiset Nuoret (KN-KTP) osoitti mieltään lauantaina 30.1.2021 Helsingissä Kolmen Sepän aukiolla. Mielenosoitus järjestettiin uusien hävittäjäkoneiden hankintavaltuuksien perumiseksi ja sotilasliitto Naton kanssa tehtyjen sopimusten irtisanomiseksi.

– Sanna Marinin hallitus sanoo puolustavansa vähävaraisia ja tavallista kansaa. Siitä huolimatta Marinin hallitus on päättänyt käyttää 10 miljardia euroa uusien hävittäjien hankkimiseen. Hävittäjien käyttökustannukset tulevat olemaan noin 20-30 miljardia lisää. Samaan aikaan kun terveydestä, vanhuksilta ja köyhiltä on leikattu ovat porvaripuolueet suunnitelleet vesi kielellä uusia asehankintoja. Nyt tuota samaa kansan vastaista linjaa jatkaa Marinin mukamas “vasemmistolainen” hallitus.

– Kommunistinen työväenpuolue ja nuoret puhuvat tätä hävittäjähankintaa vastaan, koska kapitalistien omistamassa valtamediassa tai eduskunnassa ei kukaan sitä vastusta. Kaikki perussuomalaisista ja kokoomuksesta vasemmistoliittoon hyväksyvät hävittäjähankkeen. Eduskuntapuolueet ovat liikuttavan yksimielisiä siitä, että samalla kun kansa kärsii pandemiasta ja valtio velkaantuu, kymmeniä miljardeja on syydettävä hävittäjiin. Ei ihmisten koulutukseen, terveyteen, elämään – vaan sotaan ja ihmisten tappamiseen.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/raunolintunen/havittajakoneiden-tilausvaltuudet-on-peruttava/ 

Suomessa on vastustetaan laajalti hävittäjä hankintaa sen kalleuden takia. Moni haluaisi käyttää rahat esim. terveydenhuoltoon, koulutukseen ja eläkkeisiin. Hävittäjien todelliset kokonaiskustannukset ovat luultavasti paljon virallisia numeroita korkeammat. FAF:illa on poliittiset syyt alimitoittaa kustannukset, koska silloin kauppa on helpompi saada aikaiseksi. Miehitettyjen lentokoneiden taru on muutenkin lopussa; tekoäly (eli Dronet) tulevat jokatapauksessa muuttamaan ilmasodan käynnin. Pidemmän päälle ei ole mitenkään mahdollista, että miehitetyt ilma-alukset olisivat sotilaallisesti relevantteja alustoja. Nyt pitäisi laittaa jäitä hattuun ja arvioida olisiko mahdollistaa siirtää hankintoja jonkun verran tulevaisuuteen ja ostaa sitten miehittämättömiä hävittäjiä. Suomi voisi kehittää itse miehittämättömän hävittäjän ihan tyhjältä pöydältä esim. ruotsalaisten tai ranskalaisten kanssa. Tälläinen olisi monta kertaa järkevämpää kuin hirttäytyä miehitettyyn hävittätekniikkaan.

https://siivet.fi/ajankohtaista/f-35-haivehavittaja-halpuutettiin-nyt-alle-90-miljoonaa-dollaria-per-kone/

https://pjarvinen.blogspot.com/2019/11/hx-havittajat-eivat-torju-hyokkaysta.html

Muutenkin sodankäynnin luonne on muuttunut. En jaksa uskoa, että Venäjä hyökkäisi Suomeen ilman pakottavaa syytä. Jos Suomi pysyy puolueettomana emmekä sotkeude mihinkään Venäjän vastaiseen politiikkaan pidän varsin epätodennäköisenä, että Venäjä hyökkäisi Suomeen. Sama tietysti koskee muslimien vastaisia toimia, kannattaa antaa amerikkalaisten ja muslimien taistella keskenään. Myöskään kiinan kanssa ei kannata kolistella sapelia.

http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2020/04/1159-kun-komentaja-rivista-lipesi.html

https://aagth1.blogspot.com/2020/06/hx.html

http://aragon85.blogspot.com/2020/04/hx-projekti-osa-ii-vaaraton-

http://rauhankulttuuri.blogspot.com/2019/06/rauhanpolitiikkaan-ei-mahdu-hx.html

http://jpoli.blogspot.com/2021/01/valkoiset-amerikassa.html

https://yle.fi/uutiset/3-11763772


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti